Căutăm rudele

November 27, 2012 · Posted in General · Comment 

Mă numesc Nicolae Russo, fiul lui Iacob Russo, descendent din dinastia boierească Russo.
Actualmente louiesc în Chișinău, activând în calitate de jurist în cadrul Institutului de Chimie al Academiei de Științe din Republica Moldova.

În ciuda anilor de tristă amintire și prigoană, noi nu ne-am uitat rădăcinile și neamul din care ne tragem. Urgia timpurilor trecute a făcut ca întreaga dinastie a nobililor Russo să se împrăștie în lume, din informațiile pe care le deținem, unii ajungând chiar foarte departe peste ocean în Canada.

Tatăl meu Iacob Ruso (fiul lui Nicolae Russo), descendent din dinastia nobililor Russo, născut în 1887, decedat în 1947 în satul Redeni, r. Strășăni, avea un frate Boris Russo, care împreună cu familia sa, s-a refugiat peste Prut din calea bolșevicilor.

Astăzi eu ca urmaș al acestor vrednici de amintire oameni, îmi doresc foarte mult să iau legătura cu urmașii neamului Russo, în vederea stabilirii unor relații de rudenie și de împărtășire a bucuriei commune pentru tot ce a însemnat și încă mai înseamnă dianstia Russo.

În caz dacă cineva dintre cei care citesc aceste rânduri cunoaşte măcar cât de puţin despre soarta urmașilor dinastiei Russo, vă rugăm să ne scrieţi la următoarele adrese:

mihailmaster@yahoo.com – Pr. Mihail Bortă sau Nicolae Ruso nr.  tel. +37379850778.

Pentru mai multe articole legate de dinastia boierească Russo, vă rugăm să accesați blogul www.macareuca.blogspot.com